Tips & tricks voor het kiezen van een wetsuit die bij jou past!

Het uitzoeken van een goede wetsuits kan nog weleens lastig zijn. Naast een leuk kleurtje of patroontje, wil je het ook niet bevriezen of het juist bveel te warm hebben in je wetsuit. Hieronder helpen wij je met een aantal tips zodat jij altijd verzekerd van de juiste dikte wetsuit.

Stap 1: Ken je bestemming

Voordat je begint met het selecteren van de juiste dikte voor je wetsuit, is het essentieel om de omstandigheden van je (kite)surflocatie te begrijpen. In Nederland kunnen de weersomstandigheden variëren, dus het is belangrijk om te weten wanneer je wilt surfen en op welke locatie.

Stap 2: Begrijp de seizoenen

In Nederland kent elk seizoen verschillende weersomstandigheden. Over het algemeen geldt dat hoe kouder het water en de luchttemperatuur zijn, des te dikker je wetsuit moet zijn. Hier is een algemene richtlijn:

  • Voor de zomermaanden (juni - augustus) kun je meestal wegkomen met een dunner wetsuit van 2mm tot 3/2mm dikte.
  • In de herfst (september - november) en lente (maart - mei) kun je een wetsuit van 3/2mm tot 4/3mm overwegen, afhankelijk van je gevoeligheid voor kou.
  • In de wintermaanden (december - februari) wanneer het water erg koud is, heb je een dikker wetsuit nodig, zoals een 5/4mm of zelfs 6/5mm wetsuit, afhankelijk van de locatie en je persoonlijke voorkeur.

Stap 3: Ken je eigen gevoeligheid voor kou

Iedereen ervaart kou anders, dus het is belangrijk om je eigen gevoeligheid voor kou in overweging te nemen. Als je snel afkoelt, kun je overwegen om voor een dikkere wetsuit te kiezen dan de aanbevolen dikte voor het seizoen.

Stap 4: Overweeg extra lagen

Naast je wetsuit kun je extra lagen dragen, zoals thermische tops, neopreen tops, of rash guards, om extra warmte te bieden, vooral in de koudere maanden.

Stap 5: Pas en test

Het is cruciaal om verschillende wetsuits te passen en te testen voordat je er een aanschaft. Een goede pasvorm is essentieel om warmte vast te houden en bewegingsvrijheid te behouden.

Stap 6: Wees veilig

Onthoud altijd dat veiligheid voorop staat. Zorg ervoor dat je wetsuit goed past en in goede staat verkeert voordat je het water op gaat.

Met deze gids kun je de juiste dikte voor je (kite)surfuitrusting in Nederland kiezen, zodat je het hele jaar door kunt genieten van de geweldige (kite)surfmogelijkheden die dit prachtige land te bieden heeft. Veel (kite)surfplezier! 🏄♂️🌊🇳🇱

Mocht je gaan (kite)surfen bij Kijkduin of de Zandmotor en zelf geen wetsuit hebben, huur er dan een bij ons voor 7,50 euro per twee uur. Tot op het water!

VAN VRIJGEZELLEN-FEEST TOT BEDRIJFSUITJE

Zelfstandig het water op? Behalve kitesurflessen huur je bij ons ook jouw losse kitesurfspullen. Extra leuk: ook voor jouw bedrijfsuitjes, vrijgezellenfeesten of gewoon een gezellige dag met vrienden zit je bij ons goed. Zo hebben we bijvoorbeeld ook golfsurfboards, trainerkites en wingfoils.

Kitesurfspot team is starting surfing

Lespakketten

Ga voor kitesurflessen of een meerdaagse cursus voor ieder niveau.

Kiteverhuur

Al ervaring op zak? Huur de nieuwste Mystic en Ozone-kites.

Kitesurfschool Kitesurfspot Den Haag

Overige activiteiten

Een bedrijfsuitje organiseren of een downwinder maken? Let's do it!

wij werken samen met:

De kitesurfschool met de beste kitesurfspullen te huur! Wij zijn experts op het gebied van alle materialen!
Kitesurfspot Team
Antwoordt meestal binnen een paar uur
Kitesurfspot Team
Hi natural talent,
how can we help?
Start Whatsapp Chat