6 tips & Tricks voor de juiste wetsuit

Geplaatst op:

13/3/2024

Het uitzoeken van een goede wetsuits kan nog weleens lastig zijn. Naast een leuk kleurtje of patroontje, wil je het ook niet bevriezen of het juist bveel te warm hebben in je wetsuit. Hieronder helpen wij je met een aantal tips zodat jij altijd verzekerd van de juiste dikte wetsuit.

Stap 1: Ken je bestemming

Voordat je begint met het selecteren van de juiste dikte voor je wetsuit, is het essentieel om de omstandigheden van je (kite)surflocatie te begrijpen. In Nederland kunnen de weersomstandigheden variëren, dus het is belangrijk om te weten wanneer je wilt surfen en op welke locatie.

Stap 2: Begrijp de seizoenen

In Nederland kent elk seizoen verschillende weersomstandigheden. Over het algemeen geldt dat hoe kouder het water en de luchttemperatuur zijn, des te dikker je wetsuit moet zijn. Hier is een algemene richtlijn:

  • Voor de zomermaanden (juni - augustus) kun je meestal wegkomen met een dunner wetsuit van 2mm tot 3/2mm dikte.
  • In de herfst (september - november) en lente (maart - mei) kun je een wetsuit van 3/2mm tot 4/3mm overwegen, afhankelijk van je gevoeligheid voor kou.
  • In de wintermaanden (december - februari) wanneer het water erg koud is, heb je een dikker wetsuit nodig, zoals een 5/4mm of zelfs 6/5mm wetsuit, afhankelijk van de locatie en je persoonlijke voorkeur.

Stap 3: Ken je eigen gevoeligheid voor kou

Iedereen ervaart kou anders, dus het is belangrijk om je eigen gevoeligheid voor kou in overweging te nemen. Als je snel afkoelt, kun je overwegen om voor een dikkere wetsuit te kiezen dan de aanbevolen dikte voor het seizoen.

Stap 4: Overweeg extra lagen

Naast je wetsuit kun je extra lagen dragen, zoals thermische tops, neopreen tops, of rash guards, om extra warmte te bieden, vooral in de koudere maanden.

Stap 5: Pas en test

Het is cruciaal om verschillende wetsuits te passen en te testen voordat je er een aanschaft. Een goede pasvorm is essentieel om warmte vast te houden en bewegingsvrijheid te behouden.

Stap 6: Wees veilig

Onthoud altijd dat veiligheid voorop staat. Zorg ervoor dat je wetsuit goed past en in goede staat verkeert voordat je het water op gaat.

Met deze gids kun je de juiste dikte voor je (kite)surfuitrusting in Nederland kiezen, zodat je het hele jaar door kunt genieten van de geweldige (kite)surfmogelijkheden die dit prachtige land te bieden heeft. Veel (kite)surfplezier! 🏄♂️🌊🇳🇱

Mocht je gaan (kite)surfen bij Kijkduin of de Zandmotor en zelf geen wetsuit hebben, huur er dan een bij ons voor 7,50 euro per twee uur. Tot op het water!

De kitesurfschool met de beste kitesurfspullen te huur! Wij zijn experts op het gebied van alle materialen!

Geschreven door:

Kevin Peet

Eigenaar Kitsurfspot

🚀 Geschreven met passie voor kitesurfen door Kevin, jouw expert in kitesurfen! Pak je kans en boek nu je kitesurfles bij Kitesurfspot

Boek een Kiteles!

Lees ook onze andere blogs

Bekijk alle blogs!

Kitesurfles Scheveningen - waar wel?

Kitesurfles Scheveningen, de Zandmotor. Dichtbij Scheveningen zit de zandmotor, de ideale plek!

Lees dit bericht

Kitesurfles in Kijkduin

Ontdek de ultieme kitesurfschool in Kijkduin! Leer kitesurfen op vlak water zonder golven, geniet van ondiepe waterdiepte. Boek nu een kitesurfles in Kijkduin!

Lees dit bericht

Word Kitesurf Instructeur bij Kitesurfspot

Kitesurfles geven bij de leukste kitesurfschool. Kitesurfen doe je bij Kitesurfspot.nl

Lees dit bericht

6 tips & Tricks voor de juiste wetsuit

De ultieme gids voor het kiezen van de perfecte wetsuitdikte. Ontdek hoe je comfortabel en warm kunt blijven!

Lees dit bericht

Huur een surfboard in Den Haag/Kijkduin

Huur een surfboard in Kijkduin/Den Haag! Huur een surfboard en chill in het water. Huur je surfboard bij ons!

Lees dit bericht

Supboard huren in Den Haag

Huur een SUP in Kijkduin. SUPPEN Den Haag & Kijkduin, beleef avonturen met deze watersport! Kom langs en huur een SUP board.

Lees dit bericht

Tips & Tricks voor de beste spots in Den Haag

Ontdek de beste kitesurfspots in Den Haag met onze ultieme gids. Perfecte wind, prachtige locaties en tips voor elke surfer. Jouw avontuur begint hier!

Lees dit bericht

5 gevaarlijke dingen aan kitesurfen

Ontdek de gevaren van kitesurfen: sterke wind, veranderlijk weer, obstakels en meer. Gevaren kitesurfen informatie lees hier.

Lees dit bericht

De beste kitesurfschool in Den Haag

Kitesurfschool Kitesurfspot Den Haag: professionele instructeurs, veilige omgeving en toplocatie. Leer kitesurfen tijdens kitesurfles in Den Haag

Lees dit bericht

Kite Huren Den Haag

Kite huren in Den Haag: Ervaar de adrenaline met topkwaliteit gear of kitesurfles bij Kitesurfspot! Voor beginners en gevorderden. Huur nu ons materiaal!

Lees dit bericht

Kitesurfles in Kijkduin

Kitesurfles Kijkduin, wat je moet weten! Kitesurfschool Kijkduin & De omstandigheden die kunnen verschillen!

Lees dit bericht

Webcam Zandmotor: Bekijk actuele beelden hier!

Voor je sessie moet je voorbereid zijn, webcam zandmotor. We proberen je met informatie op deze pagina te helpen! Check de webcam zandmotor!

Lees dit bericht

Kitesurf reistas huren

Kitesurf reistas huren, waarom wel! Ook staan hier tips in om goedkoop je kitesurftas in te checken. Huren is top!

Lees dit bericht

Kitesurfen op de Zandmoter

Kitesurfen op de Zandmotor! Door het vlakke en ondiepe water worden tricks sneller geleerd of heb je de beginselen van het kitesurfen onder de knie!

Lees dit bericht

Wind Zandmotor: bekijk het hier!

Wind Zandmotor. Alles wat je moet weten over de voorspelde wind op de zandmotor en de actuele wind op zandmotor!

Lees dit bericht

Kitesurfsafari in Egypte

Kitesurftrip Egypte, de mooiste kitesurfsafari Egypte van Nederland. Kitesurfsafari Egypte alle informatie, super cool!

Lees dit bericht

Leer Kitesurfen, de Do's & Don'ts

Leren kitesurfen lijkt makkelijker dan het is. In deze blog beschrijven we waar je precies op moet letten en leer je de belangrijkste don'ts!

Lees dit bericht

Kitesurfen in Scheveningen

Scheveningen is dè spot om te kitesurfen, vanaf het water de prachtige boulevard van Scheveningen bewonderen? Kom kitesurfen in Scheveningen!

Lees dit bericht

Kitesurfen in Nederland, wat je moet weten!

Kitesurfen in Nederland, wat je zeker moet weten Kitesurfen! We beschrijven we waar je rekening mee moet houden in Nederland!

Lees dit bericht
Kitesurfschool in Scheveningen die gevorderde lessen aanbiedt

De Ultieme kitesurfschool

De kitehut van de Kitesurfschool Kitesurfspot naast Beachclub BIRDS aan de zandmotor. Helemaal zelf ontworpen en gemaakt met liefde door onze instructeurs. Onze ‘kitehut’ staat op één van Nederlands’ beste kitesurflocaties en ook bieden wij:

Douche & Kleedruimte 🚿

Onze instructeurs hebben allemaal een passie voor kitesurfen én zorgen dat ook jij de smaak te pakken krijgt. En hóe! Wedden dat jij binnen no-time op dat bord staat?

IKO-Certificering 🌞

Dit staat voor International Kiteboarding Organization. Na het voltooien van een cursus toon je met je Card aan dat je les hebt gehad bij een erkende school.

Hang Loose & BeaCHCLUB 😎

Lift mee op onze relaxte vibe. Wij zijn professioneel en weten wat we doen. Je bent in goede handen! Ook maken we graag tijd voor een biertje achteraf. Klinkt dat goed?

Ik wil kitesurfles
De kitesurfschool met de beste kitesurfspullen te huur! Wij zijn experts op het gebied van alle materialen!
Kitesurfspot Team
Antwoordt meestal binnen een paar uur
Kitesurfspot Team
Hi natural talent,
how can we help?
Start Whatsapp Chat
Ik snap het👌