Tips & tricks voor de beste kitesurfspots in Den Haag

Welkom bij de ultieme gids voor kitesurfen in Kijkduin en Scheveningen! Als je op zoek bent naar de beste kitesurflocaties aan de Nederlandse kust, ben je hier aan het juiste adres. We hebben alles wat je moet weten over deze twee prachtige plekken verzameld, inclusief essentiële informatie, tips voor zowel beginners als gevorderden, en meer!

Kijkduin Kitesurfspot:

Kijkduin staat bekend om zijn pittoreske strand en ideale kitesurfomstandigheden.

 1. De Zandmotor: Kitesurfen bij de Zandmotor, is populair vanwege de uitstekende windomstandigheden en het uitgerekte strand. De Zandmotor is een kunstmatig aangelegde zandbank die is gecreëerd om de kustverdediging te versterken en de kustlijn te beschermen. Het heeft zich echter ook ontwikkeld tot een favoriete plek voor kitesurfers en wij snappen wel waarom. Dit is een perfecte plek voor beginners!
 2. Strand van Kijkduin: Kijkduin heeft een uitgestrekt strand dat geschikt is voor kitesurfen. Het kitesurfen wordt meestal toegestaan op het strand zelf, maar de exacte locatie en regels kunnen variëren, afhankelijk van de regels die door de gemeente Den Haag zijn vastgesteld. Neem voordat je hier gaat kitesurfen dus altijd even een kijkje op de website van de gemeente.

Hier is wat je moet weten:

 • Beste Tijden: De beste tijd om in Kijkduin te kitesurfen is tijdens de lente en de zomer (April t/m Oktober). De windcondities zijn meestal het gunstigst in de middag.
 • Windrichting: Voor de beste ervaring ga je kiten bij een noordwestenwind (NW) tot noordoostenwind (NE). Dit zorgt voor een constante en stabiele wind. Vlagerige wind wil je natuurlijk het liefste vermijden.
 • Vibe: Kijkduin staat bekend om zijn ontspannen sfeer en prachtige, uitgerekte stranden. Het is een geweldige plek voor zowel beginners als ervaren kitesurfers. Verwacht een vriendelijke gemeenschap en ontspannen sfeer met kitesurfers die altijd klaar staan om je ergens bij te helpen of om je van advies te voorzien.
 • Tips voor Beginners: Als beginner kun je het beste lessen nemen bij een lokale kitesurfschool. Kijkduin biedt ondiepe wateren en zachte golven, wat het ideaal maakt om de basis van het kitesurfen onder de knie te krijgen.
 • Tips voor Gevorderden: Gevorderde kitesurfers kunnen genieten van de sterke wind en golven die soms in Kijkduin voorkomen. Zoals altijd, zorg je ervoor dat je op de hoogte bent van de lokale regels en veiligheidsvoorschriften.

De Zandmotor op een drukke dag

                                                                                                                                                                                                                                    

Scheveningen Kitesurfspots:

Kitesurfen in Scheveningen is populair en wordt getolereerd op specifieke delen van het strand. Het is echter belangrijk om te weten waar je wel en niet mag kitesurfen om de veiligheid van alle strandbezoekers te waarborgen en te voldoen aan de lokale regels. Hier zijn de belangrijkste gebieden waar je kunt kitesurfen in Scheveningen:

 1. Noordelijk Havenhoofd: Dit is het belangrijkste gebied voor kitesurfen in Scheveningen. Het noordelijke deel van de Scheveningse pier (Noordelijk Havenhoofd) is speciaal aangewezen als kitesurfzone. Hier vind je de meeste kitesurfers, kitesurfscholen en de beste windomstandigheden. Dit gebied biedt voldoende ruimte en diep water voor kitesurfers.
 2. Zuiderstrand: Het zuidelijke deel van Scheveningen, bekend als het Zuiderstrand, is op een aantal plekken aangewezen als kitesurfzone. Hier wordt kitesurfen dus op een aantal plekken toegestaan, maar niet overal vanwege aanwezige zwemmers. Kijk op de website van de gemeente Den Haag voor actuele informatie waar je precies wel en niet mag kiten bij het Zuiderstrand.
 3. Zwarte Pad: Het Zwarte Pad in Scheveningen is een bekende kitesurflocatie en staat bekend als een populaire plek voor kitesurfers. Het strand bij het Zwarte Pad wordt vaak gebruikt door kitesurfers vanwege de gunstige windomstandigheden en de ruime ruimte voor de sport.

Houd er rekening mee dat lokale regels en voorschriften met betrekking tot kitesurfen in Scheveningen kunnen veranderen, dus het is verstandig om op de hoogte te blijven van eventuele updates. Het is ook essentieel om veiligheidsmaatregelen te volgen, zoals het dragen van geschikte uitrusting, het respecteren van andere strandgebruikers en het naleven van eventuele aanwijzingen van lokale autoriteiten of kitesurfscholen ter plaatse. Het beoefenen van kitesurfen op een verantwoorde manier draagt bij aan de veiligheid van iedereen op het strand en behoudt de goede reputatie van de kitesurfgemeenschap.

Hier is wat je moet weten voordat je het water op gaat: 

 • Beste Tijden: Scheveningen biedt het hele jaar door kitesurfmogelijkheden, maar de meest populaire periode is de zomermaanden. De winter kan namelijk best fris zijn! Mocht je ervoor willen gaan dan zijn een dik wetsuit, schoentjes en een cap om je warm te houden geen overbodige luxe.
 • Windrichting: Zuidwestenwind (SW) tot noordwestenwind (NW) is ideaal voor kitesurfen in Scheveningen.
 • Vibe: Scheveningen heeft een bruisende sfeer en is geliefd om zijn lange strand en levendige boulevard. De kitesurfspot bevindt zich bij de noordpier, waar je de echte kitesurfcultuur kunt ervaren. De kans om hier een pro kiter te spotten is groot.
 • Tips voor Beginners: Beginners moeten extra voorzichtig zijn bij de pier vanwege mogelijke stromingen en drukte. Het is aan te raden om een kitesurfschool te bezoeken voor lessen, supervisie en begeleiding.
 • Tips voor Gevorderden: Ervaren kitesurfers kunnen hier genieten van uitdagende golven en windomstandigheden. Vergeet ook hier niet de lokale regels en de veiligheid van andere strandgangers te respecteren.

Check voor actuele informatie en spots bij jou in de buurt ook op de website van de NKV.

Of je nu Kijkduin of Scheveningen kiest, beide locaties bieden geweldige mogelijkheden voor kitesurfers van alle niveaus. Onthoud altijd dat veiligheid boven alles staat en vergeet het strand niet schoner achter te laten dan dat je het gevonden hebt. Vergeet vooral ook niet enorm te genieten bij deze prachtige kitesurfspots aan de Nederlandse kust! Veel plezier op het water!

VAN VRIJGEZELLEN-FEEST TOT BEDRIJFSUITJE

Zelfstandig het water op? Behalve kitesurflessen huur je bij ons ook jouw losse kitesurfspullen. Extra leuk: ook voor jouw bedrijfsuitjes, vrijgezellenfeesten of gewoon een gezellige dag met vrienden zit je bij ons goed. Zo hebben we bijvoorbeeld ook golfsurfboards, trainerkites en wingfoils.

Kitesurfspot team is starting surfing

Lespakketten

Ga voor kitesurflessen of een meerdaagse cursus voor ieder niveau.

Kiteverhuur

Al ervaring op zak? Huur de nieuwste Mystic en Ozone-kites.

Kitesurfschool Kitesurfspot Den Haag

Overige activiteiten

Een bedrijfsuitje organiseren of een downwinder maken? Let's do it!

wij werken samen met:

De kitesurfschool met de beste kitesurfspullen te huur! Wij zijn experts op het gebied van alle materialen!
Kitesurfspot Team
Antwoordt meestal binnen een paar uur
Kitesurfspot Team
Hi natural talent,
how can we help?
Start Whatsapp Chat